Nahlásil bombu, aby videl policajtov v akcii

28.07.2009 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 28. júla (TASR) - Rušnú noc spôsobil policajtom, hasičom, ale aj pracovníkom polikliniky v Starej Ľubovni 30 ročný miestny muž, ktorý pod vplyvom alkoholu zavolal po 21. hodine na policajnú linku 158, že ...
Policajti nenechali nič na náhodu a okamžite rozbehli akciu. Na mieste urobili vizuálnu kontrolu a na pomoc prizvali aj kynológa so špeciálne cvičeným psom. Prehliadka všetkých priestorov sa skončila pol hodiny po polnoci. Žiadne výbušniny nenašli.
Evakuácia osôb nebola potrebná. Policajtom sa veľmi rýchlo podarilo vypátrať páchateľa. Je obvinený pre prečin šírenia poplašnej správy. Na policajnú linku volal z verejného telefónneho automatu zo susedného pavilónu A.
Podľa neoficiálnych informácií z miestnych zdrojov mladý muž potúžený alkoholom chcel vraj vidieť \"ako robí polícia\".
Pri dychovej skúške mu namerali 1,21 promile alkoholu. Bol umiestnený v cele policajného zaistenia. \"Ďalšie procesné úkony policajti vykonajú až po jeho vytriezvení, \" uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová. Dodala, že prípadom sa zaoberá Úrad justičnej a kriminálnej polície v Starej Ľubovni.
Hovorkyňa informovala aj o ďalšom prípade šírenia poplašnej správy, ktorý sa stal v pondelok 27. júla v Snine. Ani tam nezostal páchateľ v anonymite. Humenskí policajti vypátrali 25 ročného muža z Belej nad Cirochou, ktorý krátko po polnoci oznámil z mobilného telefónu na linku 158, že v budove miestneho motorestu je bomba. V zariadení bola v tom čase diskotéka, takže návštevníkov museli evakuovať.
\"Pri prehliadke objektu nenašli žiaden výbušný systém. K zraneniu osôb nedošlo. Páchateľa stíhajú na slobode, \" dodala Fečová.
 

Vyberte región